Kevät-kesän muoti 2022 – Nämä otan ja nämä jätän

”Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”

Kevät-kesän muoti tänä vuonna näyttää aika monipuoliselta. Näin totesin kurkattuani isompien muotitalojen näytöksiä ja tutkailtuani muotilehtien katsauksia tulevan kevät-kesäkauden muodista. Tykkään niin muotinäytöksistä kuin niistä kootuista katsauksista. Myöhemmin on hauska huomata miten kauppoihin alkaa ilmaantua näiden isojen muotitalojen aloittamat trendit. Moni pienempi merkki ammentaa tuotantoonsa juuri näistä.

Vaikka tässä omaa tyyliä ei ole tarkoitus muuttaa näitä tiuhaan vaihtuvia trendejä tutkiessa, niin on silti mielenkiintoista nähdä mistä mikin tulevan kesän muotisuuntaus on saanut alkunsa. Toki luulen, että tulevien trendien kohdalla hyvin suuri merkitys on katumuodilla ja somen kuvilla. Miten näitä asuja otetaan oikeasti käyttöön, ja ketkä niitä käyttävät. 

Tällä hetkellä 2022 muoti jatkaa hieman siitä mitä 2021 toi tullessaan, mutta on siellä tulossa ihan rohkeaakin uudistusta, ainakin värimaailmaan. Pantone Color Institute valitsi jälleen vuoden värin. Vuonna 2022 se on sinisen ja puna-violetin sekoitus, nimeltään Very Peri. Omaan silmään sellainen kaunis violetin sävyinen väri. Värin on tarkoitus kuvastaa tulevan vuoden tunnelmaa ja värin odotetaan siirtyvän muodin ja sisustuksen trendeihin.

Vuoden 2022 muotitrendejä

Leveät, liehuvat lahkeet
Näihin törmäsi jo viime syksynä ja nyt niitä taas liehui monen mallin päällä. Itse olen pillifarkkujen vankkumattomana fanina alkanut taas taipua näihin leveälahkeisiin, joissa kuljin osan nuoruuttani. Leveillä lahkeilla saa asuun uutta ulottuvuutta, ne ovat juuri nyt ehkäpä mielenkiintoisemmat, kuin tiukat alaspäin kapenevat housut. Selailin netin tarjontaa ja tällä hetkellä nämä raidalliset LINDEXin *leveälahkeiset housut viehättävät kovasti. Beigen värin ystäville olisi näin ihanat *leveälahkeiset housut &Other Stories -verkkokaupassa. Olen lisännyt *mainoslinkkejä kevät-kesän ajankohtaisiin tuotteisiin, joten löydät lisää suosikkejani nettikauppojen hyllyiltä tämän artikkelin myötä.

 Jos jostain en niin välitä housumuodissa, niin se on hyvin matalat vyötäröt. Muistan ehkä liian elävästi ajan, kun stringit saivat vilkkua housuista. Nytkin housumuoti 2022 näyttää alkuvuoden catwalkeilla hyvin matalalta lantiomallilta, joten tämän trendin taidan suosiolla passata. 

Oversize bleiserit
Eikös näilläkin ole iloiteltu jo tovi? Tai sitten seuraamani somehenkilöt ovat aikaansa edellä. Isokokoisia bleisereitä ja takkeja on kevät täynnä, ja mikäs siinä. Hieman ylisuuri bleiseri sopii monelle, mutta ensin pitää vain löytää omaan tyyliin sopiva takki, oikealla leikkauksella. Miesten osastoilta kannattaa katsella tällaista trenditakkia. Ajankohtaisia, oversize-mallisiakin löytyy tällä hetkellä ainakin *& Other Stories -kaupan bleiserimallistosta.

Viime syksynä kirjoitin leveälahkeisista housuista ja omasta numeroa liian suuresta lempitakistani. Jos artikkeli olisi tehty tänä keväänä, niin vaatekappaleet saattaisivat olla värikkäämpiä. Mutta eihän beige mene pois muodista, eihän? Tässä aiempi artikkelini.

Värit 
Vuoden -21 trendiväri keltainen näkyi edelleen kevät-kesän -22 muotinäytöksissä. Keltainen onkin hieno väri ja pidän siitä kovasti. Värien käytössä ei todellakaan olla tänä vuonna muodin osalla pihistelty, moni asu on päästä varpaisiin yhtä ja samaa väriä. Keltaista, oranssia, oranssinpunaista, vihreätä. Itse asiassa värittely ei lopu siihen. Nyt saa yhdistää keltaista ja violettia, sinistä ja vihreää, pinkkiä ja keltaista ja niin edelleen. Jos väri on neonväri, sen parempi. Minusta tämä tyylikäs oranssi *haalariasu on houkutteleva vaikkapa juhlaan ja pinkin ystävälle löytyy täydellinen *midipituinen kietaisumekko.

Mitenkä minä hyödynnän tällaisen värimaailman tavan elämässä? Ilolla hyödynnän, mutta paljon, paljon vähäeleisemmin. Beigepainotteinen vaatekaappini sisältää myös väriä siellä täällä. Tänä keväänä aion ottaa väreistä aiempaa enemmän irti. Aion ainakin käyttää mintunvihreää pooloani ja sen kanssa punaoransseja asusteita. Ehkä vielä samanväriset punertavat housut jalkaan.

Myös moni keltainen paitani pääsee ulkoilemaan erityisesti kesäaikaan ja kaveriksi otan vahvan violetin laukkuni. Vaikka huutomerkkinä en aio ulkona edelleenkään juoksennella, niin tuohan värien käyttö piristystä omaan päivään. Uskallan käyttää väriä ja tällaiset väritrendit ovat oikein tervetulleita tummien ja harmaiden vaatteiden maahamme. Edes näin yhdeksi kaudeksi, vai mitä.

Nyt yhdistellään vihreää ja punaista
Keltainen ja violetti ne yhteen sopii

Valkoinen
Kyllä, ihana valkoinen on muodissa. Päästä varpaisiin puettuna sekin. Aloitin Bottega Venetan kevätnäytöskuvien katsomista ja kun 11 ensimmäistä asua olivat täysin valkoisia, aloin jo miettiä vaihtuuko se väri ollenkaan. Mutta hyvältä näyttää, valkoinen väri vaatteissa, vaikka päästä varpaisiin. Kesän luottoväri. Valkoinen kauluspaita kuuluu jokaiseen kaappiin, tässä olisi hyvännäköinen *paitaehdokas. Itselläni on useammat valkoiset housut, joita käytän paljon. Näitä *valkoisia housuja olen katsellut, aika täydellisiltä näyttävät. Klassiset *valkoiset housut eivät muuten poistu muodista koskaan. Onneksi.

Valkoinen pitsi 
Paidoissa ja pitkissä mekoissa näkyi jonkin verran pitsistä tyyliä, sellaista virkattua pitsiä ja monella eri tavalla. Englanniksi folk lace, jos kuvaa paremmin mitä tässä haen. Kauniita tämän tyyppisiä paitoja bongasin ainakin LINDEXin valikoimasta: *valkoinen paita englantilaisella kirjonnalla sekä kesään aivan ihana*pitsimäinen toppi. Lyhythihainen *valkoinen toppi on ansaitusti kesäkaapin perusvaatteita. Näihin paitoihin kun yhdistetään hapsut, hapsullinen hame vaikkapa niin voila, kesän trendikkäin asu on löytynyt. Eli nyt metsästämään valkoista pitsikuvioista (ja hapsullista) kesäasua! Vink vink, tässä muuten yksi ihana hapsumekko 😉

Sporttisuus  
Sporttisia vaatekappaleita yhdistellään surutta muiden tyylien kanssa. Lippis, lenkkarit tai huppari yhdistettynä asuun, jossa lähdetään illalliselle ja vaikka yökerhoonkin… eli sporty chic – tyyli. Tätähän on jo ollut eikä trendi ole näköjään menossa mihinkään. 

Kuviot  
Tulossa isoa, graafista kuviota että boheemia tyyliä. Niputan nämä kaksi asiaa nyt saman otsikon alle, koska kyse on kuvioista, vaikkakin erilaisista. Suomessa kuviotaiturina tunnetuin lienee Marimekko, joten tämähän tietää hyvää heidän tuotteilleen. Ja onhan se graafinen kuvio paidassa tai mekossa katseenvangitsija. Itse tykästyin tähän & Other Stories kuviolliseen *asuun, joka ei jätä kylmäksi. Vieläpä hyvässä alessa juuri nyt. Tsekkaa myös tämä upea Lindexin *musta-valkoinen maksimekko, joka varmasti kääntää katseet.

Sitten on boheemityyli, joka tuo tänä vuonna maanläheisyyden lisäksi vahvoja värejä, yksityiskohtia ja hieman eksotiikkaakin. Näissa vaatteissa voisin haaveilla kaukomatkoista ja safareista. Ihan tyylipuhdasta boheemityyliä ei kamalan paljoa tule käytettyä, mutta itselle kelpaisi Savonlinnan suosituille kesäterasseille oikein hyvin tämä *kuvioitu mekko. Myös kevyt *kaftaanimekko on aina varteenotettava vaihtoehto.

Muodissa ovat myös nämä seuraavatkin trendit, kuten mini-mini hameet, vatsan paljastavat lyhyttäkin lyhyemmät crop topit ja cut out -mekot, joissa kyljet ja milloin mikäkin paikka paistaa paljaana. Nyt joudun toteamaan, että edellämainitut minit ja myös läpinäkyvät vaatteet ja höyhenet jäävät minulta tänä vuonna testaamatta.

Enkä tyrmää näitä trendejä mitenkään. Lyhyet crop topit näyttävät hyvältä, mutta henkilökohtaisesti pelkään vain nyhtäväni helmaa alemmas. Tällaista kaunista pinkkiä *puseroa olen siitä huolimatta nyt katsellut. Olisi aika päheä. Toisaalta tällainen leikkisä ja lyhyehkö *pusero voisi itsellekin sopia. Ihan ei napa näy, kiva se on ainakin! Kaikki trendit eivät uppoa enkä usko, että tarvitseekaan. 

Parastahan tässä on, että muotitrendejä on paljon. Sieltä voi napsia itselle sopivimmat ja unohtaa epäsopivimmat. Sellaisia vaatteita, joita tulisi käytettyä useamman kerran ja monena vuonna olisi fiksuinta hankkia käyttöön. Yhdisteltävyys muiden vaatteiden kanssa olisi tärkeää. Näin se hetken trendi saataisiin venytettyä pidemmäksi ja ostetut vaatteet monipuolisesti käyttöön. 

Kauden trendiväri vihreä löytyi minunkin päälle.

Kurkkaa ihmeessä kauden muodista lisää täältä :

-> Kevät – ja kesämuodin parhaat värit osa 1

-> Kevät- ja kesämuodin parhaat värit osa 2

-> Kesän pellavavaatemuoti

-> Suositus luottomekoksi

-> SYKSYN MUOTI 2022

14 thoughts on “Kevät-kesän muoti 2022 – Nämä otan ja nämä jätän

 1. Ihanasti sopii nuo värit sinulle! Itse aion passata myös matalat vyötäröt ja napapaidat, jätän ne tyttärelle ?

  1. Kiitos paljon! Joo onhan noissa trendeissä mistä valita ja onneksi ei tarvitse jokaiseen tarttua. Luulen myös, että napapaita sopii jollekin toiselle paljon paremmin kuin itselle. 😉

 2. Ihanan värikäs ja keväinen postaus, kiitos!
  Tuo keltainen paita ja siniävyinen laukku – aivan ihanat. Alkoi tehdä mieli tuota paitaa.
  Leveät lahkeet tulevat taas, uskomatonta! Itse elin nuoruuteni näihin pukeutuneena 1980-90-luvun taitteessa muistaakseni. Nyt kymmenvuotiaalle ostettiin leveät farkut, ja oikeastaan ne näyttävät kivoilta (ainakin hänen päällään…)!

  Minna

  1. Voi että, kiitos kivoista sanoista! 🙂 Hih, pidän myös tuosta keltaisesta paidasta kovasti. Näinhän se muoti kiertää ja pakko todeta, että kaikki ei vaan uppoa. Varsinkin jotkut jutut omasta nuoruudesta, en jotenkin kaipaa niitä enää päälle. Leveälahkeiset housut olivat ehdoton nou nou vielä 10 vuotta sitten itselle. Nyt jo taas siedän, tai oikeastaan tykkään. Voi, ne housut ovat varmasti nappivalinta tytöllesi. Nuoret haistaa trendit nopeasti.

 3. Leveät housun lahkeet eivät uppoa minuun, millään tavalla, joten aionkin pysytellä pillifarkussa. Keltainen väri on ihanan pirtsakka ja ajattelinkin, josko tulevaan kevääseen tai kesään ostaisin ensimmäisen keltaisen vaatteeni. -toki jos se sopii minulle. Mini-mini ei ole myöskään minun juttuni eikä liioin matalat vyötäröt.

  Ihana katsaus kevääseen ja kesään. Onneksi ne ovat jo lähellä?

  1. Kiitos! Nopsaanhan se kevät, ja kesäkin on täällä ? Varmasti löydät sopivan keltaisen sävyn! Keltainen tuo ihanasti energiaa itselle ja säteilee sitä ulospäin.

  1. Kiitos Tanja! Tyylisihän on siis oikein klassinen ?. Ja kyllä, valkoiset housut kuuluvat kesään, täysin samaa mieltä.

  1. Kiitos! Olen alkanut penkoa paremmin omaa vaatekaappia, ennemmin kuin lähtee aina kauppaan? Tällä kertaa käyttöön pääsee jälleen ihan kiva saalis.

 4. Mielenkiintoinen postaus! Mistä näitä katsauksia löytyy, kiinnostaisi itsekin katsella etukäteen ja juurikin bongailla sitten kaupoissa ja lopulta katukuvassa! On tosi mielenkiintoinen juttu, kuinka ennalta päätetty asia kunkin kauden muoti on aivan noista värivalinnoista alkaen! ?

  1. Hei kiitti paljon! Tykkään ensin katsoa näytökset, mitä nyt on netissä katsottavissa ja sitten lukaista mm. Voguen ja Harper’s bazaarin artikkeleita ja muita mielenkiintoisia muotilehtiä, seurata instaa, blogeja, katumuotia kuvaavia sivuja… ja näin muodostaa kuvaa tulevan vuoden trendeistä. Saan tähän kulumaan tuntikausia ? mutta sattumoisin tykkään. Ehkä joku saattaa ihmetellä mitä väliä muotinäytöksillä, ei niihin vaatteisiin ole varaa.. mutta siellä kylvetään siemenet seuraaviin trendeihin, joita me zarasta, mangosta, henkkamaukasta jne kohta ostetaan. No, kuka ostaa mistäkin, ei kannata kirjaimellisesti ottaa. Netistä löytää kivasti muotinäytösten parhaita paloja, hakukoneet käyttöön ja katselemaan.?

 5. Näitä on mielenkiintoista seurata. Itselläni on takana entisessä elämässä melkein 30 vuotta sisäänostajana. Joskus tiettyjä näytöksiä seurattiin todella tarkasti ja messuilla tietyt osastot olivat niitä must juttuja., mistä haettiin inspiraatiot ostoihin. Täytyy myöntää, että näin iän ja työpaikan vaihdoksen myötä on innostus jo pikkasen laantunut

  Kiitos kivasta postauksesta!

  1. Vau, mielenkiintoista varmasti ollut! Toki ymmärrän, että aika aikaansa kutakin. Onhan näitä hauska seurata, uusia mallistoja tulee vaan niin tiuhaan, että perässä ei meinaa pysyä ?. Itse en tällä alalla työskentele, niin aina kiva kuulla millaista se työarki on tai on ollut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *