3 tapaa solmia pitkä huivi tyylikkäästi

Tänä syksynä / talvena olenkin pitänyt jo useamman viikon putkeen pitkää villahuivia. Kerron tämän siksi, koska monta vuotta on tullut käytettyä vain neliskanttisia huiveja. Olen kokenyt sellaisen käytön ja sitomisen helpommaksi kuin ylipitkän ja kapean huivin. Mikä lie sitten iski, mutta nyt pörröinen villahuivini on koko syksyn eksynyt kaulalle ja myönnetään heti alkuun, että useimmiten se roikkuu pitkän takin kaverina ihan vapaasti.

Mutta, aina sekään ei käy. Nyt kunnon pakkasten puraistessa huivi on muuten pysynyt tiukasti kaulalla. Kokosin muutaman helpon ja tyylikkään sidontaohjeen, jotka auttavat pitkän huivin kesyttämisessä. Totta kai huivi siis kietaistaan nätisti kaulaan, eikä suosita mitään hyrskyn myrskyä, joka jossain vaiheessa kuitenkin itsestään avautuu.

Tässä kolme parasta tapaa kuinka käyttää oikein pitkää huivia.

KAUNIS KIETAISU

Tässä sidontatavassa huivi on hieman sivupainotteinen. Toinen huivin pää on olan takana, toinen vinosti edessä. Lopputulos on siisti ja simppeli sekä tietenkin lämmittävä.

Asetellaan huivi kaulalle niin, että toinen pää jää lyhyemmäksi tai ns. korkeammalle kuin toinen. Miten sen nyt haluaa ilmaista..
Nosta lyhyempi huivin pää toiselle olkapäälle.
Sen jälkeen pyöräytä pidempi huivin pää niskan takaa ympäri..
..ja työnnä käsi huivin alta vastaanottamaan pidempää huivin päätä. Huivin pää työnnetään läpi käden tekemästä kolosta.
Sitten vain pidempi huivin pää asetellaan nätisti eteen ja se jää hieman vinottain. Lyhyempi huivin pää on koko ajan ollut olan takana. Tästä sitomisesta löytyy instagramini puolella video.

SOLMIMISEN ILOSTA

Sidotaan seuraavaksi huivi kaulaan siten, että se kestää hyvin vaikka muutaman juoksuaskeleen aamukiireissä.

Taitetaan huivi kaksinkerroin..
ja taitellaan huivi kaulalle tähän tapaan. (Moni työntäisi nyt huivin päät tuosta silmukasta läpi ja kiristäisi leuan alle. Tehdään vaihtelun vuoksi hieman eri lailla)
Työnnetään toinen vapaana roikkuva huivin pää tuosta silmukasta läpi. Sen jälkeen:
Huivin päät menevät siis eri aukoista ja lopputulosta pöyhimällä saadaan siisti kokonaisuus.
Käänsin huivin päät vierekkäin etteivät sojota eri suuntiin. Sekin toki sallittu, ihan mikä omaan silmään näyttää parhaimmalta.

HELPPO KIETAISU

Laitetaan huivi kaulalle niin, että toinen huivin pää on ylempänä.
Kietaistaan huivin pidempi osio niskan kautta eteen.
Nostetaan lyhyemmäksi jätettyä huivia niin, että niskan kautta kietaistu pidempi pää pääsee solahtamaan siitä läpi.
Kun pidempi huivin pää on aukosta läpi, asetellaan huivi halutun näköiseksi.

Solmittu huivi on huolitellun näköinen ja viimeistelee asukokonaisuuden. Parin harjoittelukerran jälkeen huivin sidontatavat jäävät mieleen ja ne ovat helppo ottaa käyttöön arjen kiireissäkin.

Tässä aiempi artikkelini ison neliskanttisen huivin sidonnasta.

16 thoughts on “3 tapaa solmia pitkä huivi tyylikkäästi

  1. Jospa näillä kuvavinkeillä onnistuisi, oma huivini vaeltaa milloin mitenkin juuri ja juuri mukana pysyen 😀 ei voi ottaa yhtäkään juoksuaskelta tai se jää matkasta.

    1. Haha, tiedän tunteen ja se vasta ärsyttääkin, kun huivi purkautuu kaulalta kylmällä kelillä. Yritä sitä siinä menossa sitten jotenkin asetella takaisin lämmittämään. Toivottavasti vinkeistä on iloa!

  2. Kivoja ideoita ❤️ Huivin täytyy olla tosi pitkä, että onnistuu sitomaan esimerkkien mukaan. Kuinka pitkä huivi sulla on?

    1. Kyllä ja tämä huivi on melkein kaksimetrinen. Mutta sehän se juttu onkin, kun kaupoissa on todella ihania huiveja, jotka ovat todella pitkiä. Suorastaan liian pitkiä ja aikoinaan oma mielikuvitus loppui miten niitä käytetään. Nyt opetellut muutamia tapoja, koska tämä kyseinen villahuivi on aivan ihana ja sääli olisi jättää käyttämättä. Olen saanut tämän joululahjaksi.

      1. Pitääkin neuloa kaksi metrinen huivi näitä varten. On niin hyviä ideoita ❤️

    1. Kiitos paljon!
      No jos jotain, niin onhan se kivasti laitettu kaulahuivi ilo silmälle. Ja omalle kaulalle. Ei karkaile pois.

  3. Hei vitsi tää menee Pinterestiin tallennukseen!🤭 Kiedon huivit aina vähän tylsästi niin jos nää tästä opettelis…😍

  4. Kiitos! Tosi hyviä ideoita. Erityisesti ensimmäinen sidonta miellytti silmääni.
    Tämän hetken omistamani huiveista tällainen temppu ei onnistunut (pisin huivi oli 150 cm), mutta kokeilen joskus, jos pidempi yksilö osuu käsiini.

    1. Jaa-a, en taida osata tarkemmin vastata tähän. Omassa puhekielessäni huivit ja liinat menevät iloisesti sekaisin ja tältä pohjalta teksti on tuotettu. Kaupoissa myydään yleisesti huiveina niin pitkää kuin neliötä. Liekö sieltä itsellenikin tarttunut sana.

      Kuvista onneksi näkee tarkasti millaisesta huivista/kaulaliinasta tässä on kyse.☺️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *